آنلاک اپراتور آیفون و سامسونگ | راهنمای جامع

  • تاریخ انتشار : اردیبهشت ۲۲, ۱۳۹۹
  • تعداد نظرات : 0

برخی از گوشی های موبایل ممکن است تحت قرارداد با شرکت های ارائه دهنده سرویس سیم کارت یا اصطلاحا اپراتورهای خاصی باشند که در این شرایط اصطلاحا گفته می‌شود آن گوشی لاک اپراتور مذکور است. این اپراتور می‌تواند در هر کجای دنیا فعالیت داشته باشد اما عموما اپراتورهایی مثل ورایزون (Verizon)، تی موبایل (T-Mobile)، ای تی اند تی (AT&T) بیشترین آمار لاک گوشی های موبایل را دارند. در این مقاله می‌خواهیم به طور جامع به آموزش آنلاک اپراتور آیفون و سامسونگ بپردازیم. با آداک فیکس همراه شوید.

منظور از آنلاک اپراتور گوشی چیست؟

آنلاک اپراتور گوشی که اصطلاحا به آن آنلاک یا آنلاک فکتوری هم گفته می‌شود، پروسه‌ای است که به موجب آن محدودیت های استفاده از سیم کارت گوشی های خاص برداشته می‌شود و بدین ترتیب کاربر می‌تواند در هر کجای دنیا و با سیم کارت هر اپراتوری از آن گوشی موبایل استفاده کند. شاید تصور کنید همه گوشی های موبایل در حالت عادی این قابلیت را دارند، اما در واقع اینطور نیست و برخی اسمارتفون ها ممکن است از این نظر دارای محدودیت هایی باشند! در ادامه با ذکر یک مثال بهتر مسئله را برایتان شرح می‌دهیم یا آنلاک اپراتور آیفون و سامسونگ برایتان قابل درک تر شود.

تصور کنید شرکتی مثل ورایزون که یک شرکت ارائه دهنده خدمات سیم کارت و ارتباطی است با کمپانی اپل قراردادی امضاء می‌کند و به موجب آن ضمن پرداخت هزینه توافقی به اپل، تعداد 1000 گوشی آیفون را به صورت لاک شده اپراتور خودش روانه بازار می‌سازد. در این شرایط گوشی های مذکور فقط قابلیت استفاده از سیم کارت ورایزون را خواهند داشت. حالا این شرکت می‌تواند گوشی های مورد نظرش را با قیمتی ارزان تر یا در تخفیف های ویژه به مشتریان عرضه کند و آمار کاربران سرویس خود را افزایش دهد! گوشی که تحت این شرایط روانه بازار شود یک گوشی لاک یا قفل شده اپراتور ورایزون خواهد بود.

حال تصور کنید این گوشی توسط فردی خریداری شود و وی بنا به هر دلیل تمایل داشته باشد که سیم کارت اپراتور دیگری را در آن نصب کرده و مورد استفاده قرار دهد! در این شرایط وی به مشکل برخورد می‌کند و باید آنلاک اپراتور آیفون را در قدم اول انجام دهد تا محدودیت هایی که از سمت شرکت ورایزون روی آن گوشی اعمال شده برطرف شوند. پس اگر یک گوشی با اپراتور خاصی تحت قرارداد باشد شما نمی‌توانید بدون پرداخت حق و حقوق آن شرکت از سیم کارت اپراتورهای دیگر در آن موبایل استفاده کنید. به پروسه‌ای که محدودیت های مذکور را از روی گوشی بر می‌دارد اصطلاحا آنلاک فکتوری یا اپراتور گفته می‌شود. این پروسه مخصوص گوشی های سامسونگ و آیفون نیست و هر گوشی می‌تواند نیازمند انجام این کار باشد اما اغلب در گوشی های این دو برند شاهد وجود آن هستیم.

تفاوت گوشی بلک لیست و نرمال

در حالت عادی همه گوشی هایی که لاک اپراتور خاصی باشند در وضعیت نرمال یا عادی قرار دارند، اما در برخی مواقع ممکن است گوشی های خاصی در وضعیت بلک لیست قرار داشته باشند که دردسر آنلاک اپراتور آن ها به مراتب بیشتر از حالت عادی خواهد بود. اما منظور از بلک لیست بودن گوشی چیست و چه زمانی یک گوشی در لیست سیاه یا همان بلک لیست یک اپراتور قرار می‌گیرد؟ تصور کنید کاربری یک گوشی لاک اپراتور خاصی را تهیه می‌کند و برای یک مدت زمان مشخص از آن استفاده به عمل می‌آورد و سپس بدون اینکه هزینه های سیم کارت دستگاه را پرداخت کند، آن را به فرد دیگری می‌فروشد!

در اینگونه مواقع عدم پرداخت هزینه های باقی مانده آن اپراتور بعد از مدت خاصی منجر می‌شود که گوشی مذکور در لیست سیاه شرکت قرار گیرد و دیگر سرویسی برای آن ارائه نشود. در اینگونه مواقع باید علاوه بر هزینه‌ای که می‌بایست برای آنلاک کردن گوشی پرداخت شود، هزینه های معوقه سرویس اپراتور هم پرداخت گردند و فقط تحت این شرایط است که گوشی از بلک لیست خارج می‌شود. عموما گوشی های آیفون و سامسونگی که در خارج از کشور به عنوان گوشی دست دوم فروخته می‌شوند می‌توانند مشکلات این چنینی داشته باشند. به همین جهت حتما باید پرداخت های انجام شده کاربرشان به اپراتور تحت قرارداد مورد بررسی قرار گرفته و اطمینان از صفر بودن بدهی های کاربر صورت پذیرد.

آنلاک اپراتور آیفون و سامسونگ

اما فرض کنید گوشی بنا به هر دلیل در اختیار شما قرار داده شده که تحت قرارداد یک اپراتور خاص است و عملا شما برای رفع محدودیت های آن ملزم به آنلاک اپراتور باشید. در این شرایط تکلیف چیست؟ آیا این امکان وجود دارد که محدودیت های اپراتور تحت قرارداد گوشی را از بین ببرید؟ خوشبختانه پاسخ مثبت است. حتی اگر گوشی شما در لیست سیاه یا همان بلک لیست اپراتور مورد نظر واقع شده بشد هم با صرف کمی هزینه بیشتر و واریز بدهی های معوقه قادر به آنلاک کردن آیفون یا گوشی سامسونگ خویش خواهید بود. علاوه بر این روش، راه حل سخت افزاری هم برای آنلاک کردن گوشی های این چنینی و به نوعی دور زدن محدودیت های آن ها وجود دارد که اصطلاحا به آن آنلاک سخت افزاری گفته می‌شود. به طور کلی دو روش آنلاک گوشی های قفل اپراتور خاص به شرح زیر هستند:

آنلاک اپراتور آیفون و سامسونگ | راهنمای جامع

  • آنلاک سخت افزاری: در این روش گوشی باید باز شود و به نوعی مراحل یک تعمیر سخت افزاری روی آن طی شوند و با قرار دادن یک چیپ خاص در داخل دستگاه محدودیت های آن برطرف می‌شود. مزیت اصلی این روش مربوط به دردسر کمتر و هزینه پایین تر خواهد بود و عیب آن در رسمی و قانونی نبودن روش آنلاک و همچنین دائمی نبودن آن و نیاز به دمونتاژ گوشی خلاصه می‌شود.
  • آنلاک نرم افزاری (آنلاک فکتوری): آنلاک نرم افزاری یا همان آنلاک فکتوری برخلاف روش قبل نیازی به هیچ تعمیر سخت افزاری یا باز کردن گوشی ندارد و به ضمن مکاتبه با شرکت تحت قرارداد آیفون و ارائه کد IMEI گوشی انجام می‌گیرد. در این روش عموما باید هزینه بیشتری در مقایسه با روش آنلاک سخت افزاری پرداخت شود، به ویژه اگر گوشی شما بلک لیست باشد. اما مزیت این روش در قانونی، رسمی و دائمی بودن آن خلاصه می‌شود.

بنابراین در مجموع دو روش مختلف برای آنلاک اپراتور آیفون و سامسونگ و دیگر گوشی های تحت قرارداد با اپراتورهای گوناگون وجود دارد. در مرکز تعمیرات تخصصی آداک فیکس سرویس آنلاک فکتوری گوشی های مختلف ارائه شده و به موجب آن افرادی که بنا به هر دلیل نیازمند این سرویس هستند می‌توانند با کمترین هزینه آن را انجام دهند. در ادامه به راه هایی اشاره خواهیم کرد که شما به عنوان یک کاربر عادی می‌توانید با استفاده از آن ها گوشی خود را آنلاک کنید. در نظر داشته باشید که این روش ها مختص گوشی های آیفون و سامسونگ نیست و در هر گوشی دیگری که قفل اپراتور خاصی باشد قابل استفاده خواهد بود.

راه اول: استفاده از خدمات آداک فیکس

ساده ترین راه حلی که پیش رویتان قرار دارد و با استفاده از آن می‌توانید آنلاک اپراتور آیفون و سامسونگ و دیگر گوشی های موبایل را انجام دهید مربوط به بکارگیری سرویس آداک فیکس می‌شود. در مرکز تعمیرات تخصصی آداک فیکس آنلاک گوشی های موبایل هم به روش سخت افزاری و هم به روش نرم افزاری امکانپذیر خواهد بود. تمام مکاتبات لازم با اپراتور ارائه دهنده خدمات سیم کارت گوشی شما هم در صورت نیاز توسط تیم پشتیبانی و کارشناسان آداک فیکس انجام می‌شود. همچنین با استفاده از سرویس این مرکز می‌توانید کمترین هزینه ممکن را برای آنلاک فکتوری گوشی خود پرداخت کنید. در صورتی که آنلاک موبایلتان را به روش نرم افزاری انجام دهید، تضمین دائمی بودن آن را دریافت خواهید کرد و دیگر هیچوقت با مشکل لاک شدن اپراتور موبایلتان رو به رو نمی‌شوید. کارشناسان آداک فیکس سعی می‌کنند در سریع ترین زمان ممکن آنلاک اپراتور آیفون و سامسونگ یا هر گوشی دیگری که مد نظرتان است را انجام دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این سرویس می‌توانید با شماره 77921002 تماس حاصل کنید.

راه دوم: مکاتبه مستقیم با اپراتور تحت قرارداد

اگر به زبان انگلیسی مسلط هستید و خودتان از پس مکاتبات مستقیم با شرکت ها و افراد مختلف بر می‌آیید و زمان کافی برای انجام این کار را هم در اختیار دارید می‌توانید شخصا مکاتبات لازم جهت آنلاک کردن گوشی خود را انجام دهید. بدین منظور باید اطلاعاتی از قبیل کد IMEI گوشی، مشخصات سخت افزاری آن و در برخی مواقع فاکتور خرید آن را در اختیار داشته باشید و سپس با اپراتور ارائه دهنده خدمات سیم کارت تحت قرارداد با گوشی مکاتبه کنید و از آن ها بخواهید که محدودیت های گوشی شما را رفع کنند.

در اغلب مواقع این اپراتورهای از شما درخواست می‌کنند تا مبلغ مشخصی را به حساب خاصی انتقال دهید که البته انتقال آن مبلغ هم بنا به محدودیت هایی که با آن  رو به رو هستیم از داخل کشور به سختی قابل انجام خواهد بود و شاید گاها ریسک های بالایی را هم به همراه داشته باشد. در هر صورت بعد از اینکه مبلغ مورد نظر را پرداخت کردید باید به اپراتور ارائه دهنده خدمات سیم کارت گوشی اطلاع رسانی کنید و سپس آن ها محدودیت های روی موبایلتان را از بین می‌برند و عملا آنلاک اپراتور آیفون، سامسونگ یا گوشی برند دیگر شما انجام می‌شود.

آنلاک اپراتور آیفون و سامسونگ | راهنمای جامع

چطور از خرید آیفون لاک دوری کنیم؟

بهترین راه حل برای اینکه با مشکل لاک یا قفل بودن آیفون رو به رو نشوید این است که قبل از خرید حتما به نکات خاصی دقت داشته باشید و مطمئن شوید که گوشی مورد نظرتان که قصد خریدش را دارید لاک اپراتور خاصی نیست. با در نظر گرفتن این مسئله هیچوقت به آنلاک اپراتور گوشی نیاز پیدا نخواهید کرد. اما چطور می‌توان از این موضوع اطمینان حاصل کرد؟ اگر به نوشته های  حک شده روی بدنه گوشی های موبایل لاک اپراتور خاص دقت کنید احتمالا در بخشی از آن ها مشاهده خواهید کرد که جزئیات آن اپراتور یا حداقل لوگوی آن حک شده است. بنابراین اگر روی بدنه گوشی لوگوی یک شرکت ارائه دهنده خدمات سیم کارت را مشاهده کردید، مطمئنا آن گوشی لاک اپراتور مورد نظر است یا حداقل قبلا لاک آن اپراتور بوده و شاید کاربر فعلی آن را آنلاک کرده باشید. با این حال توصیه ما این است که از خرید این نوع گوشی ها که لوگوی اپراتور خاصی روی آن ها حک شده خودداری کنید.

از سمت دیگر اگر گوشی را به عنوان یک اسمارتفون دست دوم تهیه می‌کنید، در وهله اول سیم کارت اپراتور دیگری را روی آن تست کنید. همچنین اگر این معامله را در خرج از کشور انجام می‌دهی مطمئن شوید که همه بدهی های قبلی شخص پرداخت شده باشد و بدهی معوقه‌ای برای آن گوشی به ثبت نرسیده باشد چون اگر اینطور شود، گوشی شما قفل خواهد شد و باید تمام هزینه های معوقه پیشین را برای آنلاک دستگاه پرداخت کنید. سایت های خاصی هم وجود دارند که امکان بررسی لاک یا آنلاک بودن گوشی و همچنین تعیین نرمال یا بلک لیست بودنشان را ارائه کرده‌اند. با یک جستجوی ساده در اینترنت می‌توانید به لیست این سایت های واسط دسترسی یابید و در صورت نیاز از خدماتشان استفاده کنید.

جمع‌بندی

همانطور که مشاهده کردید در این مقاله در رابطه با آنلاک اپراتور آیفون و سامسونگ و دیگر گوشی های موبایل صحبت کردیم. گوشی های لاک اپراتورهای خاص می‌توانند دردسرهایی را برای کاربران خود به همراه آورند که البته این دردسرها با پرداخت هزینه و حقوق شرکت تحت قرارداد با گوشی قابل رفع است. در صورت نیاز برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان می‌توانید با شماره 77921002 تماس حاصل کنید و از کارشناسان آداک فیکس راهنمایی بخواهید.

به این مطلب امتیاز دهید
[کل: 0 میانگین: 0]

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *